En política, l’humor és un gènere en si mateix que sovint només resulta comprensible en perspectiva temporal. Arran de la polèmica de les estelades, els diputats de la formació que governa la ciutat de Madrid, Ahora Madrid, han remasteritzat per a l'ocasió la clàssica fórmula del “Luís, se fuerte” que el president del Partit Popular (PP), Mariano Rajoy, va dir a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas, quan va ser investigat pel cas Gürtel.

A través de les xarxes socials, el compte d'Ahora Madrid ha emès la següent piulada, etiquetant la delegada del govern, Concepción Dancausa, després que el jutjat número 11 del contenciós administratiu de Madrid li tombés la prohibició de dur les banderes estelades al partit que es juga aquest diumenge de la Copa del Rei, al Vicente Calderón. "Quina mala estona, Dancausa: et fan caure el veto a estelades i investiguen papers de la teva època de regidora per la Púnica. Ànims, sigues forta".

Sobre la trama de corrupció de la Púnica, els diputats feien referència a què el febrer passat es va conèixer que l'Ajuntament de Madrid, quan era governat pel PP, va contractar per valor de 32,4 milions d'euros empreses incloses en la trama. Així ho informa un estudi inicial signat pel subdirector general de l'Auditoria del Deute i les Polítiques Públiques.

Així les coses, sembla que els madrilenys han sabut fer una picada d'ullet als catalans i als ciutadans de la seva ciutat, com a conseqüència del gest de Dancausa, posant la nota irònica abans del Barça-Sevilla.