En la mateixa línia de sempre, però amb un missatge més contundent que de costum, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha volgut deixar clar que la independència de Catalunya no només no es donarà per qüestions de legalitat espanyola sinó que fins i tot "no se la creuen ni els sobiranistes." D'aquesta forma, Guindos ha aprofitat un dinar informatiu organitzat per l'Associació de periodistes d'informació econòmica (APIE) per llançar un nou avís als independentistes sense voler entrar a valorar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha condemnat l'expresident Artur Mas a dos anys d'inhabilitació per la consulta del 9-N.

En aquest mateix sentit, també ha defensat per activa i per passiva que a Catalunya "li ha anat i li anirà molt millor a Espanya que fora d'ella". Un argument que l'ha portat a catalogar la independència d'objectiu "impossible". Encara més, ha llançat les següents preguntes retòriques amb contundent (auto)respuesta: "Com s'acceptarà a la Unió Europea? Com deixarà l'euro? Això no té el més mínim sentit". I segons el seu parer, quan el sentit manca, la raó s'imposa per majoria: "La raó s'acaba imposant, sobretot quan afecta molta gent."

Finalment, el ministre d'Economia ha fet referència a la ja popularment coneguda Operació Catalunya anticipant que el govern espanyol continuarà tractant amb Catalunya. D'aquesta manera, ha posat com a exemple la negociació en el sistema de finançamet autonòmic, des d'on considera que es podrà analitzar la situació específica de la regió. Això sí, tan específica com pot arribar a ser la de Castella i Lleó o les Canàries.