L'extresorer del PP Luis Bárcenas s'ha ofert als fiscals de la trama Gürtel i de la Caixa B del PP per col·laborar amb informació. El País explica aquest dimarts que els advocats de Bárcenas, que està condemnat a 29 anys de presó, s'han reunit amb els fiscals dels dos casos per oferir-los la col·laboració del seu client. 

Per la seva banda, la Fiscalia Anticorrupció entén l'oferiment de l'extresorer popular com una confessió amb detalls nous sobre els delictes comesos durant l'etapa en que va exercir com a gerent i tresorer del PP. 

La dona de Bárcenas, a presó

Aquest oferiment de Bárcenas arriba dos dies després de l'ingrés a presó de la dona de Bárcenas. Aquest diumenge, Rosalía Iglesias, la dona de l'extresorer, va ingressar a les 17:15 hores a la presó de dones d'Alcalá (Madrid) per complir els prop de 13 anys de presó que li ha imposat el Suprem després de revisar la sentència del cas Gürtel que va dictar l'Audiència Nacional el 2018.

Esgotant el termini de deu dies que li va donar l'Audiència per entrar a la presó després que l'alt tribunal ratifiqués a grans trets la sentència, Rosalía Iglesias va ingressar a la presó dos anys i set mesos després que ho fes el seu marit, que recentment ha demanat el trasllat de la presó de Soto del Real a la d'Alcalá Meco per ser a prop de la seva esposa.

Iglesias ja va estar a presó el maig de 2018, després de ser condemnada per l'Audiència, quan va ingressar a la presó madrilenya de Soto, si bé amb prou feines hi va estar unes hores, ja que va abonar la fiança de 200.000 euros que li va imposar el tribunal per eludir la presó.

Rosalía Iglesias va anar el passat 30 d'octubre a l'Audiència Nacional a recollir la resolució que acordava que no existia cap impediment per continuar en un centre penitenciari amb el tractament de rehabilitació al qual va dir que s'està sotmetent, per la qual cosa s'ordenava que en un termini de deu dies havia d'entrar a la presó. Aquell dia, al mateix edifici de l'Audiència es trobava l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que compareixia com a imputat per l'operació Kitchen, en la qual s'investiga l'espionatge a la família Bárcenas el 2013.

Els dirigents del PP es desentenen

L'exministre d'Interior Jorge Fernandez Diaz diu que va saber de l'espionatge a Luis Bárcenas "per la premsa", segons fonts judicials. Ell no en sabia res, ni tampoc Mariano Rajoy. Això és el que va declarar davant del jutge de l'Audiència Nacional el passat 30 d'octubre, que va negar saber res de l'operatiu parapolicial per espiar i robar documentació a l'extresorer del PP. També va desmentir haver enviat els missatges que se li imputen, en contradicció amb la declaració del seu exnúmero dos, Francisco Martínez.