El judici per l'escandalós esborrament dels discos durs dels ordinadors de l'extresorer del PP Luis Bárcenas no podrà ser seguit pel gran públic. El jutge ha rebutjat la retransmissió televisada del judici pel presumpte delicte de danys informàtics i encobriment, d'acord amb l'actitud del partit i de la fiscalia.

El jutge admet que és "lògic i notori l'interès social i mediàtic" del judici, però recorda que hi ha tres acusats diferents del PP i testimonis que no són personatges públics, i estima que televisar-lo els pot suposar "una exposició pública desproporcionada en relació amb la naturalesa dels delictes i l'entitat de les penes que són objecte d'acusació".

A més del PP, en aquest cas estan acusats l'extresorera del partit Carmen Navarro; José Manuel Moreno, que era director del Sistema d'Informàtica, i l'advocat Alberto Durán, que era assessor jurídic del PP.

El jutge els dona la raó i rebutja així la pretensió del gabinet de comunicació del Tribunal Superior de Justícia de Madrid de facilitar a tots els mitjans senyal institucional del judici, que començarà el pròxim 14 de juny amb les qüestions prèvies i que després tindrà quatre sessions en què declararan, entre d'altres, Bárcenas i l'ex-secretària general del PP María Dolores de Cospedal.

Per conciliar "en la mesura possible" l'interès social i mediàtic del cas amb "una raonable preservació de l'anonimat" dels tres acusats, resol, l'emissió d'imatges es limitarà a enregistraments muts captats els moments previs de l'inici de les sessions, amb plans dels acusats posteriors o laterals.