Luis Alfonso de Borbón ha assistit avui a la manifestació ultra del Valle de los Caídos per protestar contra la retirada de les despulles del dictador Francisco Franco. Centenars de persones s'han concentrat aquest matí per mostrar el seu rebuig a la nova mesura anunciada pel govern de Pedro Sánchez.

protesta ultra Valle Caidos EFE

Manifestació ultra Valle de los Caidos

Imatge: Protesta Valle de los Caídos / EFE

Entre càntics de Cara al sol, banderes feixistes i crits de "Viva Franco" s'hi ha pogut veure Luis Alfonso de Borbón, fill d'Alfonso de Borbón i Carmen Martínez-Bordiu, neta del dictador i recentment nomenada duquessa. Luis Alfonso és l'hereu del Ducat de Franco i parent directe de la Casa Reial espanyola. 

Luis Alfonso de Borbon Valle de los Caidos - EFE

Imatge: Luis Alfonso de Borbón (segon per l'esquerra) / EFE

D'aquesta manera, el Borbó, acompanyat de la ultradreta espanyola, ha protestat contra l'exhumació de les restes del seu besavi. L'associació convocant, Movimiento por España, ha defensat que el franquisme "no és residual" i que "mig Espanya no vol que Franco sigui exhumat ni el Valle de los Caídos profanat i espoliat" i ha lamentat que "durant moltes dècades no han estat a l'altura" per defensar Franco.