El líder dels comuns, Xavier Domènech, ha presentat la seva renúncia a l'escó al Congrés, on fins ara era portaveu d'En Comú Podem, grup en el qual entrarà com nova diputada Alicia Ramos, mentre que la portaveu serà Lucía Martín i Josep Vendrell seguirà de portaveu adjunt.

Segons la pàgina web del Congrés, Domènech va causar baixa com a diputat ahir, el mateix dia en el qual es va constituir el Parlament de Catalunya després de les eleccions del 21-D, a les que va concórrer com a cap de llista de Catalunya En Comú Podem.

Per ocupar l'escó de Domènech entrarà en el grup d'Units Podem la següent candidata en les llistes d'En Comú per a les últimes eleccions generals, Alicia Ramos, llicenciada en Dret i activista de moviments estudiantils i en defensa de la Universitat pública. Ramos haurà de prendre possessió del seu escó una vegada que es produeixi l'obertura del pròxim període de sessions al febrer.

Domènech a més també va ser donat de baixa el 8 gener com a membre de la Diputació Permanent del Congrés, que es reuneix dimarts que ve, i en la que la diputada Lucía Martín ocuparà el seu lloc de vocal en representació d'En Comú Podem.