Les crítiques que dimarts passat el diputat d'ERC Gabriel Rufián va protagonitzar des del faristol del Congrés contra el director d'Es la MañanaFrederico Jiménez Losantos, han tingut resposta. Rufián, durant el debat per derogar la Llei Mordassa, va deixar anar: "Frederico Jiménez Losantos, periodista, empresari i locutor de ràdio, conseqüències, zero", per retreure-li tots els insults que ha protagonitzat contra polítics de Podemos.

Entre ells, a l'abril contra la diputada del partit de Pablo Iglesias Carlonia Bescansa, quan va portar el seu bebé al Congrés i el periodista va deixar anar llavors: "Potser el nen anava dopat perquè des de les 9 del matí fins a les 4 de la tarda va estar aguantant flashos sense plorar, fer pipí o popó... Potser feia com en el passat, o el xumet amb anís o el valium, i el nen a dormir, el nen grogui, que és com demanaven almoina els romanesos".

Davant la desaprovació de Rufián, Losantos va preguntar-li directament ahir des del seu programa de ràdio: "Què passa, no puc tenir odi de classe?". Així com: "Què pintes tu, amb els meus diners a les Corts, ficant-te amb mi?" perquè "jo veig un senyoret i em suscita odi de classe". "Si diuen que l'odi és molt bo, que l'odi és el que mou Podemos, no em pot moure a mi l'odi?", continua.

Covard, criminal i genocida

El periodista li etziba: "Jo vaig néixer pobre, no sóc com vosaltres que heu nascut rics o robeu" i aprofita les seves dures crítiques per titllar ERC de "partit colpista i criminal", alhora que especifica: "Criminal al 34 i covard, criminal al 36 i genocida. Però tu de què vas?", li retreu. "I les Corts estan per això?".

Visiblement dolgut, el director d'Es la Mañana recorda a Rufián: "Perquè rufianeixis una mica i alfabetitzis", que "la sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg que em va protegir a mi davant la maldat de politicatxos infestes, encara que una mica més llegits que tu, com Alberto Ruiz o ruin Gallardón" i l'acusa de voler "convertir les Corts en Txeca" (una instal·lació de la Guerra Civil espanyola que utilitzaven els milicians del bàndol republicà per detenir, interrogar, jutjar i executar sospitosos del bàndol contrari).

Protegit per la Constitució

També li recorda que "si vostè vol atacar un mitjà de comunicació privat, que sàpiga que està protegit per l'article 20 de la Constitució", que tracta sobre la protecció de drets a "expressar i difondre lliurement els pensaments, idees i opinions mitjançant la paraula, l'escrit o qualsevol altre mitjà de reproducció" i afegeix que "l'exercici d'aquests drets no pot restringir-se mitjançant cap tipus de censura prèvia".

Però la cosa no acaba aquí. Losantos carrega, també, contra la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per permetre aquests comentaris. "Que la presidenta de les Corts no desautoritzi aquesta utilització, és increïble", es lamenta, i li llança una pregunta a l'aire: "Estan les Corts per a això, senyora Pastor? Per això pago jo impostos? Perquè un Rufián m'insulti a mi a les Corts?".

La conversa transcrita

"Jo veig un senyoret i em suscita odi de classe, jo vaig néixer pobre, no sóc com vosaltres que heu nascut rics o robeu. Què passa, no puc tenir odi de classe? Si diuen que l'odi és molt bo, que l'odi és el que mou Podemos, no em pot moure a mi l'odi? I a més, què pintes tu amb els meus diners a les Corts ficant-te amb mi? Tu, colpista, d'un partit com l'esquerra, d'un partit colpista i criminal. Criminal al 34 i covard, criminal al 36 i genocida, però tu de què vas?

I les Corts estan per això? I no hi ha a les Corts ningú a la presidència de les Corts que digui: 'Senyor Rufián, si vostè vol atacar un mitjà de comunicació privat, que sàpiga que està protegit per l'article 20 de la Constitució'. I et remeto Rufián, perquè 'rufianeixis' una mica i alfabetitzis, a la sentència del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg que em va protegir a mi davant la maldat de politicatxos infestes, encara que una mica més llegits que tu, com Alberto Ruiz o 'ruin' Gallardón.

Les Corts no estan per atacar ni les persones, ni la llibertat d'expressió, ni les empreses, menys en el teu cas, que ja sabem perquè volies les Corts, per convertir-la en Txeca. Però que la presidenta de les Corts no desautoritzi aquesta utilització, és increïble. Si hi hagués periodistes i columnistes liberals i si hi hagués algú liberal per exemple a Ciudadanos, podria començar demà dient: 'Anem a veure, en públic diu menganito que a la Guerra Civil quina tragèdia que no matessin tots els nacionals', a El País diuen que 'Fidel Castro ha sigut amic de la humanitat' o 'és intolerable que una empresa privada digui...'.

Estan les Corts per a això, senyora Pastor? Per a això pago jo impostos? Perquè un Rufián m'insulti a mi a les Corts?"