El periodista i col·laborador d'El Nacional Anton Losada ha desmuntat en un minut l'ofensiva contra l'escola catalana que pretén incloure una casella perquè els pares puguin triar el castellà com a llengua vehicular per escolaritzar els fills.

En un vídeo compartit a les xarxes socials, Losada explica que hi ha una sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut català en què es reconeix que no es pot escolaritzar amb una llengua en exclusiva: "A partir d'aquí, el mateix tribunal reconeix que és la mateixa Administració la que decideix els objectius de normalització lingüística, els continguts i els equilibris entre les llengües". 

Segons el periodista ens trobem "en un d'aquests moments de l'any en què els que ens diuen que no s'ha de fer servir la llengua per dividir la societat són els que fan servir la llengua per dividir la societat". Losada afirma que no es pot fer servir l'escola pública per alimentar els prejudicis, la ideologia i la ignorància de determinats partits polítics.

Per tots aquests motius, Anton Losada vol contestar "una de les mentides que ressorgeix sistemàticament cada vegada que hi ha una polèmica lingüística: no hi ha cap sentència del Tribunal Constitucional que reconegui el suposat dret d'un pare d'escolaritzar els fills amb el castellà com a llengua vehicular".

Finalment, subratlla que tot el que no sigui dins d'aquests arguments és "mentida". Per això proposa al PP i a Ciutadans que, si volen seguir fent demagògia, "com a mínim que sigui de manera documentada".