Lorena Roldan ha estat qualificada amb una nota deficient al Debat de Política General segons el baròmetre del CEO publicat aquest dijous. El debat va estar marcat per la tensió que es va viure a l'hemicicle després de fer-se pública la presó preventiva dels membres dels CDR detinguts.

Pel que fa a les valoracions de les intervencions, la portaveu de Ciutadans es situa a la cua de la classificació, amb un 1,72. De fet, cap dels candidats supera el llindar del 5. El president del grup d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat de la CUP Carles Riera empaten en primera posició amb un 4,61. El president de la Generalitat, Quim Torra, se situa en quarta posició amb un 4,33, per darrere d'Albert Batet (4,56). 

L'enquesta també pregunta per la percepció que el missatges de Roldán ha causat a la ciutadania. Un 63,5% dels enquestats creu que no va demostrar tenir propostes reals davant la política del Govern, i un 21,7% que no ho van detectar gaire. Només un 6,9% consideren que la líder del partit de l'oposició va donar bastant la imatge de controlar aquest aspecte.

A més, un 64,8% dels enquestats considera que no va transmetre gens de confiança a la societat catalana i un 21,1%, que no ho va fer gaire; mentre un minoritari 6,9% veu que ho va aconseguir transmetre bastant.

Sobre el discurs de Torra, el 39,9% dels entrevistats consideren que el president no va transmetre confiança en el futur polític i un 35,8% que no en va transmetre gaire; mentre que només un 14,8 creu que ho va fer bastant i un escàs 5% que ho va fer molt. La fortalesa del Govern i la fermesa en les decisions tampoc van ser valors que els ciutadans detectessin massa en Torra, donat que només un 6,3% diuen que ho van notar clarament i un 23% bastant; mentre que un 33,6% considera que no van tenir gens aquesta percepció i un majoritari 34%, no gaire.

Les percepcions dels ciutadans asseguren també que un 75,2% va veure demagògiques les intervencions de Roldán, i un 52,8% van detectar el mateix en el discurs de Torra. Percentatges semblants aconsegueixen els que veuen superficials les paraules de la líder de Cs (71,4%) i els que consideren que Torra també ho va fer (53,1%).

En valors en positiu, el president passa per davant de la portaveu de Ciutadans, i veuen que va tenir una intervenció seriosa (un 46,5% davant un 14,5%), clara i comprensible (60,1% davant un 39%), i constructiva (38,7% davant un 11,6%).

Després d'aquest debat de política general, els ciutadans també han valorat si la imatge que tenen dels seus líders és millor, pitjor o segueix igual que abans de la sessió. Un 60,1% dels enquestats consideren que Roldán ha perjudicat la seva imatge amb la intervenció al ple, un 25,8% considera que manté la percepció que tenia, i un 5,3% veu amb millors ulls la líder de Cs. En el cas de Torra, un 39,3% diu que ha empitjorat la seva imatge, un 37,1% creu que la manté igual, i un 20,4% considera que ha millorat.