El cantant català Loquillo s'ha mostrat indignat amb els llaços grocs en relació amb els presos polítics, a qui ha negat aquesta distinció. En una entrevista al diari El País, l'artista ha exposat el seu rebuig de símbols a favor de l'alliberament dels presos polítics i de la independència catalana. "No sé què diria el meu pare, que era republicà. Aquests sí que eren presos polítics i patien repressió. Molts pagaven amb la seva vida", ha deixat anar.

En la conversa, el cantant assegura que no li agrada Barcelona, la ciutat que el va veure néixer. "És un horror", assegura, encara que es continua reivindicant com a veí de la capital catalana, de la que rebutja els símbols grocs i de la que troba a faltar l'esperit combatiu de la transició democràtica.

Loquillo ha expressat el seu rebuig de la via independentista en diverses ocasions. Ho va fer recentment en una entrevista en La Sexta, en la que va assegurar que la independència de Catalunya "és una cortina de fum". En una altra entrevista, aquesta prèvia al 9-N al diari Abc, va assenyalar que a Catalunya es volia votar "per acabar amb la democràcia. El mateix que els nazis".