El precandidat a les primàries del PSOE, Patxi López, ha reflexionat aquest dimecres en un esmorzar col·loqui organitzat per El Periódico sobre la seva candidatura i ha assegurat que es compromet a fer tot el possible per tal que “el pròxim congrés no sigui un congrés de divisió i enfrontament”.

Per aquest motiu, l’exlehendakari ha anunciat que, en cas que sigui escollit secretari general: “Trucaré als altres candidats per formar una direcció d’integració: que sumi idees, voluntats i companys i companyes de diferents sensibilitats”. Per altra banda, López ha avançat que, si no surt escollit, no deixarà la política sinó que trucarà al nou secretari general i es posarà "al seu servei per treballar per la unitat”.

López ha mantingut durant la seva intervenció el seu compromís a “dedicar tot el seu temps” a la secretaria general. En aquest sentit, l’expresident del Congrés dels Diputats ha insistit que “no ens podem permetre el luxe de tenir un secretari o secretària general a mitja jornada”, en referència a la presidenta de la Junta d’Andalusia, Susana Diaz, tot i que encara no ha presentat la seva candidatura oficialment.

López també ha reflexionat sobre el partit i ha demanat un partit amb identitat pròpia “que sigui fidel al seu electorat sense actes de fusió ni confusió, ni amb Pablo Iglesias ni amb la dreta”.