L’ANC de Londres dedicarà els set dies d’aquesta setmana a celebrar la Diada, en els quals tindran lloc debats, projeccions de pel·lícules i trobades institucionals, entre d'altres activitats, que culminaran amb la traca final, l'11 de setembre, amb un acte festiu.

Com ja va avançar El Nacional fa unes setmanes, el procés es ‘muda’ a Londres els dies previs a la Diada, abans que ‘torni’ a Catalunya el proper diumenge, per a les manifestacions que tindran lloc a Barcelona, Tarragona, Lleida, Berga i Salt.

Imatge: ANC

La Catalan Week, tal com l’ha batejat l’Assemblea, s’inicia aquest dilluns amb un debat que reunirà representants de partits independentistes o favorables al dret a decidir. Els convidats del col·loqui, que serà en català, són Albert Batet (PDC), Sergi Sabrià (ERC), Mireia Boya (CUP), Antoni Castellà (Demòcrates) i Jaume Asens (BComú). A l’acte, que tindrà lloc al Cavendish Conference Centre a les 19:00, hi intervindrà també Liz Castro, com a representant de l'ANC.

Dimarts serà el torn del debat en anglès, en què diversos intel·lectuals tractaran el procés sobiranista català dins el context de crisi econòmica i de sobiranies a Europa. A l’acte hi intervindran Luke Stobart, de The GuardianPaul Preston, professor de la London School of Economics; David McDonald, tinent d’alcalde de Glasgow i membre de l’SNP; i Neil Davidson, professor de la Universitat de Glasgow, al costat, també aquest cop, de Liz Castro. El debat serà a les 19:00 a la Friends House de Londres.

Imatge: Wikipedia

Dimecres s’exposarà al Hackney Picturehouse la pel·lícula Traces of Sandalwood, que combina els paisatges de l’Índia i Barcelona, amb l’actriu Aina Clotet com una de les protagonistes. El film es projectarà a les 20 h.

Dijous se celebrarà la recepció anual per part de la Delegació del Govern al Regne Unit i Irlanda, amb motiu de la celebració de la Diada, a la qual només es podrà acudir amb invitació.

Divendres els catalans que ho vulguin podran mantenir un sopar amb l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, a un preu d’entre 35 i 40 lliures.

Dissabte arriba la posada a punt abans del dia 11, amb un assaig del grup casteller de Londres, amb l’afegit d’un sopar popular i la projecció del film Enxaneta 3D, en anglès.

Imatge: ANC

Finalment, diumenge és la festa grossa, amb pícnic, activitats i tallers infantils organitzats per l'Escola Catalana a Londres, a més d'una actuació dels Castellers of London, i presència de la Colla Sardanista de la ciutat, acompanyats de parlaments polítics.