Els presos polítics estaran enguany ben presents en l’enllumenat nadalenc de Barcelona. Les façanes dels edificis municipals i les fonts públiques s’il·luminaran de groc per l’alliberament, de la mateixa manera que un llaç groc es penjarà en l’acte d’encesa de les llums, el proper 23 de novembre.

Així ho ha acordat aquest dimecres la comissió de Presidència a proposta del grup Demòcrata (PDeCAT), amb el suport d’ERC, Barcelona en Comú i del regidor no adscrit (de Demòcrates de Catalunya).

El portaveu del grup Demòcrata, Jaume Ciurana, ha defensat que la seva proposta contribueix a visibilitzar que no s’estan vivint moments de “normalitat”, si bé no perjudica els comerciants. I és que, en aquest sentit, una campanya iniciada a la xarxa, amb el suport del diputat d’ERC a Madrid Joan Tardà, havia demanat de no encendre els llums fins que no s’alliberi els presos.

En el cas d’ERC de Barcelona, s’ha sumat a la proposta per "no normalitzar la injustícia", mentre que BComú, de la mà del tinent d'alcalde Jaume Asens, ha "assumit el compromís" de l’enllumenat, si bé caldrà “considerar-ne els elements tècnics”.

Per la seva banda, la CUP s’ha abstingut perquè creuen que la mesura no contribueix a la voluntat ecologista, si bé ha cridat a “no normalitzar” els presos polítics.

Cs i PP han votat en contra de la iniciativa per no “polititzar” el Nadal, mentre que el PSC també s’hi ha oposat perquè l’alliberament dels presos “no compta amb prou suport social”.