El conseller a l'exili Lluís Puig ha assegurat que està "disposadíssim a acceptar allò que surti" de l'assemblea que el PDeCAT celebrarà entre el 20 i el 22 de juliol a Barcelona. Així ho ha dit quan li han preguntat si es planteja assumir una de les vicepresidències a la direcció de la formació.

Puig s'ha reunit aquest dissabte a Brussel·les amb l'actual coordinadora general del partit, Marta Pascal, que té la voluntat de situar Puig i també Jordi Turull, Josep Rull i Quim Forn en unes possibles noves vicepresidències del partit.

El conseller espera que l'assemblea del PDeCAT serveixi per fer un "pas endavant" i que el resultat en sigui un "enfortiment" i una aposta per "noves fórmules, apostes de futur". En aquest context, ha admès "problemes entre la gestió" del PDeCAT i la de JxCat, però ha assegurat que treballen per "recosir i suturar qualsevol possible ferida" d'aquesta gestió els darrers mesos.

En l'assemblea del 20 al 21 de juliol, més enllà de la nova estructura de l'executiva, el PDeCAT fixarà el full de ruta en clau política. El mateix cap de setmana ja servirà per escollir la nova direcció.