El diputat de Junts i exconseller de Cultura, Lluís Puig, ha respost amb contundència aquest dilluns a la decisió del Tribunal Constitucional. I és que l'òrgan ha decidit anul·lar la delegació del seu vot al Parlament, ja que des del 2017 es troba exiliat a Bèlgica. Tot plegat, la decisió significa que el TC ha donat raó al líder del PSC, Salvador Illa, declarant així la nul·litat de l'acord que va fer efectiu la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el 25 de març de l'any passat. Davant d'aquesta realitat, Puig ha assenyalat directament els socialistes com a culpables de la situació: "Gràcies a Salvador Illa i el PSC, la repressió continua endavant".

No s'ha quedat aquí, i és que el diputat també ha lamentat que el Tribunal Constitucional hagi decidit continuar amb la seva postura, evidenciant les conseqüències que tot plegat comporta. "Els drets de les persones que ens van votar tornen a ser vulnerats", ha advertit. La delegació de vot de Lluís Puig va tenir lloc durant la votació d'investidura de Pere Aragonès després de les eleccions del 14 de febrer, que va comptar amb els 74 vots favorables de Junts, ERC i la CUP.

tuit lluis puig
Tuit de Lluís Puig

En la seva resolució, el TC informa que accepta el recurs de Salvador Illa i el seu grup perquè "se'ls ha vulnerat el dret a exercir les funcions representatives" amb els requisits que assenyalen les lleis, que es troben en connexió amb el dret dels ciutadans a participar en els assumptes públics a través dels seus representants. Per això, acorda “restablir als recurrents el seu dret”, i per això,  declara la nul·litat de l’acord de la majoria independentista de la Mesa.

El PSC, amb Vox, Cs i PP

Els socialistes no van ser els únics a presentar recurs contra l'aprovació del vot delegat de l'exconseller Lluís Puig, sinó que també hi van participar diverses altres formacions. Concretament, els altres grups polítics van ser els de la dreta espanyolista, Vox, Cs i el PP. Per part dels taronges, Carlos Carrizosa va fer l'anunci a través de les xarxes socials: "Aquest matí la presidenta del Parlament ens ha emmordassat al ple en demanar una qüestió d'ordre per la delegació il·legal de vot del fugit Lluís Puig. Els anuncio que des de Ciutadans portarem al TC aquesta il·legalitat. No consentirem que es trepitgin els drets de tots", va piular el líder de Cs durant la investidura d'Aragonès.