El conseller Lluís Puig ha manifestat en una entrevista al programa La nit a 8TV, que el 27 d'octubre de l'any passat no es va poder fer efectiva la República que s'havia declarat perquè "no hi havia possibilitat física d'aplicar-la", a causa de l'actitud hostil de l'Estat espanyol. "Davant teníem un Estat que havia abandonat fer política i per això vam viatjar a Brussel·les. Vam venir al cor d'Europa per donar a conèixer la repressió i el que estàvem patint a Catalunya", ha indicat.

Puig ha afegit que el pròxim 2 de novembre se celebrarà un acte sobiranista unitari davant la presó de Lledoners, "quan es compleix un any de l'empresonament del Govern". "Ens manifestarem en contra d'aquest empresonament i que l'opinió pública jutgi on és cadascú", ha indicat des del seu exili de Brussel·les tot donant suport a la concentració.

El conseller ha subratllat la importància que pot tenir a partir de dimarts, quan es presenti formalment, el Consell de la República. "El Consell ofereix que, des de l'espai republicà, puguem començar a impulsar noves formes de fer política, de debat i d'interrelació. Tot el que ara mateix no es pot fer a Catalunya", ha apuntat. Ha insistit que des de Brussel·les el govern a l'exili segueix treballant per a consolidar la República.