El conseller exiliat Lluís Puig ha negat que si s'ha d'anar a eleccions el 13 de juliol, hagi de ser un drama, i ha recordat que Pedro Sánchez i Pablo Iglesias van haver de repetir també les generals davant d'una falta d'acord i es va considerar normal.

Puig ha indicat que espera que en les converses s'arribi a "bon port", i ha matisat que no demana repetir els comicis, però ha denunciat que hi ha "moltes presses per formar govern" que ho dificulten, i també "molt pressing".

Per això ha aconsellat paciència, i si no és així prendre's amb optimisme la decisió d'anar a eleccions. "No va ser cap drama que Pedro Sánchez repetís eleccions. A Catalunya sembla que seria un drama i jo no sé si seria tan drama. No dic que calguin ni que en tingui ganes. Però si cal anar a eleccions, que sigui a fi de bé. En aquest cas, tornarem a anar-hi, mirarem d'augmentar el nombre de representants independentistes, si ara som el 52% del vot, intentarem passar a ser el 59%. A seguir creixent", ha resumit amb optimisme.

Puig ha advertit que no està posat en la negociació, i ha indicat que és bo que els que negociïn diguin ells el que parlen o no en les reunions. "Hi ha excessives ganes d'exagerar les desavinences", ha advertit, encara que "de desconfiances n'hi ha".

El conseller s'ha mostrat molt satisfet per la sentència del Tribunal de Justícia de la UE (TJUE), que pot ser una via per al futur retorn dels exiliats, perquè segueix demostrant que la Justícia "quan passes els Pirineus funciona, i hi guanyem petites batalles". Però ha reconegut que això no serà de forma immediata.

Mentrestant, Junts segueix apostant per constituir un Govern de coalició amb ERC després de la reunió a tres bandes entre partits independentistes que s'ha celebrat aquest dimecres al migdia. Segons han explicat fonts del partit a l'ACN, emmarquen l'acord de mínims al qual s'ha arribat, en la voluntat de no repetir eleccions. Tot i això, el pacte dels independentistes no ha concretat com s'haurien d'evitar els comicis. De fet, després de la reunió entre ERC, Junts i CUP, fonts d'Esquerra han dit que continuen contemplant només un govern en solitari –com a mínim a l'inici de la legislatura-, opció que Junts rebutja. Els tres grups independentistes s'han reunit aquest matí al Parlament després que la CUP proposés la trobada per "intentar desencallar" la legislatura.