El cantautor Lluís Llach ha reaccionat a una piulada del raper Valtònyc on reflexiona sobre les crítiques que sempre ha rebut per cantar en català. Valtònyc ha assegurat que quan va començar la seva carrera li deien que no arribaria a ningú. "Quan vaig aconseguir concerts cada setmana i treure al mercat el primer disc de rap en català a Balears, deien que el meu únic mèrit era fer-ho en català" lamenta el raper. En aquesta piulada Valtònyc acaba sentenciant que "al final, el problema sempre era el català". Llach ha reaccionat fent referència a la seva carrera i a com van ser els seus inicis com a cantant "fa cinquanta anys també. Seguim". 

Captura piulada Lluis Llach
Piulada de Lluís Llach

Destruir políticament Sánchez

La compareixença del president espanyol, Pedro Sánchez, aquest dijous al Congrés per parlar sobre el cas Pegasus no van convèncer a ningú i han generat una allau de crítiques. Les explicacions de Pedro Sánchez no van aportar gairebé res. De fet, tot i parlar durant més d'una hora, el mandatari va dedicar només alguns minuts al cas específic de l'espionatge al moviment independentista. I quan en el moment de fer-ho va estar per a justificar-lo i espolsar-se de la responsabilitat. L'exvicepresident del Parlament, Josep Costa, tampoc ha quedat conforme amb l'aparició de Sánchez un mes després que es destapés el cas. Costa ha criticat a través de les seves xarxes socials que Sánchez s'hagi plantat al Congrés a "justificar l’espionatge dels que l’han fet president dient que són una amenaça equiparable al terrorisme demostra el cinisme i la vilesa del personatge". A més, ha rematat afegint-hi que "només per això l’independentisme no hauria d’aturar-se fins a destruir-lo políticament". El cantautor Lluís Llach també ha reaccionat a aquesta afirmació assegurant que "I ho podríem fer". 

Piulada Lluis Llach
Piulada de Lluís Llach en resposta a Josep Costa

Costa i Llach no han estat els únics que han carregat contra Sánchez per aquesta aparició. Tot el panorama polític, tant els socis del govern de coalició espanyol, com l'oposició han criticat Sánchez. L'expresident del Govern, Quim Torra, també ha quedat sorprès amb la justificació de Pedro Sánchez i ha enviat un missatge contundent als partits independentistes. Torra ha qualificat d'"inaudit" i "humiliació" que "els partits independentistes" que han patit espionatge "no hagin trencat cap pacte amb els qui espien i justifiquen l'espionatge als qui volem separar-nos d'Espanya". El líder d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va denunciar aquest dijous "la màfia" que representa l'Estat espanyol i l'"olor de tancat que fa aquest país". La portaveu al Congrés dels populars, Cuca Gamarra, també va carregar contra l'Executiu espanyol i les excuses de Sánchez afirmant que "ha estat plenament informat, no oblidi que nosaltres també hem estat a la Moncloa". Per últim, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, tampoc va quedar satisfet amb les no explicacions de Sánchez i ha afirmat que "les preguntes essencials continuen sense resposta. Davant d'aquest cas d'espionatge massiu sense precedents no val minimitzar i deixar passar el temps. Només explicacions clares i responsabilitat".