El cantautor Lluís Llach ha manifestat a una entrevista al programa Estat de la Nació a Tevecat, que l’única solució davant la situació del món en l'actualitat és que la gent faci una passa endavant. "La gent ha de sortir al carrer i mobilitzar-se, no ens podem quedar passius davant de les classes polítiques, no només les catalanes, sinó les espanyoles i europees", ha indicat.  

Amb motiu del concert per impulsar el Debat Constituent que Llach protagonitzarà el 18 de desembre al Palau Sant Jordi, ha explicat la relació que té aquest acte amb el Debat Constituent, i és que ambdós han volgut ser independents econòmicament de qualsevol organització. En el moment que es va adonar que necessitarien un suport econòmic, Llach es va posar en marxa per preparar-se tant musicalment com físicament per poder fer front a un concert, gairebé quinze anys després de retirar-se, i per donar-li més pes ha convidat amics. Tot i que ha deixat clar que la seva intenció és no baixar de l'escenari, "la intenció és cantar totes les cançons". 

Les motivacions del concert 

Llach ha explicat que l'acte del Sant Jordi  està articulat al voltant de diversos ítems, com la crisi climàtica, l'emergència sanitària o la intolerància i el feixisme, entre d'altres, i va remarcat que principalment serà un espectacle, però també servirà per mostrar que si abans hi havia motius perquè la gent es plantegés com hauria de ser el món ara encara n'hi ha més. "La gent hem d'expressar com ens agradaria que fos el món per poder pressionar els polítics i la gent que lidera les quotes de poder", ha afegit. A més ha indicat que les motivacions del discurs que marca el concert no només estan relacionades amb el Debat Constituent, i no és només per a independentistes, sinó que "és per a tothom que vulgui una societat millor". 

El compositor ha deixat clar que no és la part artística la que l'ha fet tornar a pujar a l'escenari, però remarca que les circumstàncies són tan greus que l’única solució que veu és que la població surti al carrer i participi de la manera que pugui per plantejar-nos com hauria de ser el món "ara que es troba en caiguda lliure". 

 

Per últim ha fet referència en to humorístic al seu àlbum Viatge a Ítaca. "Sempre penso que si el Constantí Cavafis hagués estat català, hauria dit que el viatge sigui llarg sí, però tant i tant llarg potser no", però ha afegit que "la vida s’ha de prendre com un aprenentatge constant". 

A més, ha explicat que a partir de la setmana vinent ja començaran a organitzar el concert i repartir els rols que ocuparan cadascun dels organitzadors. I ha anunciat que a partir de dilluns comença la venda generalitzada de les entrades. 

Foto principal: El cantautor Lluís Llach durant la presentació del concert / Carlos Baglietto