Preocupació per la desmobilització de l'independentisme. El cantautor català Lluís Llach ha expressat a la xarxa social Twitter els seus dubtes sobre el suport real a una República catalana dins el mateix Parlament. Si bé el Govern d'ERC i Junts encara aguanta, i que amb els vots de la CUP sumin el famós 52% independentista a la cambra, Llach desconfia de les conviccions d'alguns dels diputats i les passes que estan fent per dur a terme la independència. La profunda divisió del moviment sobiranista, que es fa notar setmana rere setmana a les portades dels mitjans i a les xarxes socials, planteja un panorama ben pessimista. "El 52% no existeix al Parlament de Catalunya", ha reblat amb contundència en una piulada. A això se li suma les dades de les darreres enquestes, que mostren una pèrdua en el suport a la independència. En aquest sentit, Llach ha afegit en el seu missatge que "al carrer està per veure" si hi ha una majoria a favor.

TUIT lluis llach 52 independencia
La piulada de Lluís Llach

Els responsables del desori

Però, a què es deu la desmobilització dels independentistes a peu de "carrer"? Segons el cantautor, és precisament el cansament i la desil·lusió provocada per la classe política actual, sobretot la què diu estar a favor de construir una república: "I si parlem dels responsables del desori indepe, molts pensem que sou al Parlament", ha denunciat sense pèls a la llengua. Al seu torn, el missatge que Llach ha compartit amb els seus seguidors ha estat motivat per la piulada d'una altra usuària de Twitter, que criticava les declaracions de la portaveu cupaire Eulàlia Reguant en una entrevista per El Món, malgrat coincidir amb ella que "hem d'oblidar el 52% independentista [parlamentària] perquè no existeix". La tuitaire ha matisat, però, que "no hem d'oblidar que en part no existeix gràcies a la CUP", opinió a la qual Llach s'ha sumat. 

Llach sospita d'ERC

Fa dies que el cantautor és molt actiu a Twitter. En la mateixa línia crítica amb els dirigents independentistes, Llach va expressar aquesta setmana en una piulada la seva sospita que ERC va pactar amb Pedro Sánchez els indults dels presos polítics a canvi de la taula de diàleg: "Escandalós. Ho sento pels militants de bona fe. Assistim a la renúncia pactada amb l'estat per retornar a l'autonomisme, justificar internacionalment a l'estat amb una taula de diàleg, i tot a canvi de la llibertat dels seus dirigents? Va d'això?", va lamentar el músic.