El cantautor i activista independentista Lluís Llach ha anunciat aquest divendres que es presentarà a les eleccions per ser membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC). "Us confirmo que em presento a les eleccions de L'ANC per a ser un dels secretaris nacionals. Amb ganes de fer feina i que ens hi trobem molta gent per a seguir la lluita d'aquests temps que vindran", ha assegurat Llach a través de les xarxes socials, convidant també a la ciutadania a "ser-hi i enfortir una eina que ens és tan necessària".

D'aquesta manera, el cantautor serà un dels candidats a formar part del nou secretariat nacional de l’entitat independentista, després de presentar la seva dimissió com a membre de la direcció del Consell de la República (CdRep) el passat mes de desembre. Llach va prendre aquesta decisió quan el president a l'exili Carles Puigdemont va participar en les negociacions d'investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. 

Lluís Llach ja havia mostrat interès a concórrer a les eleccions de l'ANC dies enrere. "Començo a sospesar-ho molt seriosament, i no per anar contra ningú, sinó per intentar que l'ANC sigui l'eina que jo penso que ha de ser, sense més pretensió", va afirmar el 6 de març en una entrevista al diari El Punt Avui. El cantautor i activista va defensar que l'ANC és "l'eina de confrontació més important" que hi ha, "malgrat el desastre intern que pateix". Precisament, Llach s'havia posicionat en contra d'impulsar la llista cívica per a les eleccions al Parlament, la qual finalment va ser rebutjada pel 49,45% dels socis. 

Les eleccions al secretariat nacional de l'ANC: dates i terminis

L'ANC va obrir el dia 25 de març el procés per presentar candidatures per al seu nou secretariat nacional, el qual determinarà la direcció de l'entitat independentista. Aquest procediment estarà obert fins al 8 d'abril, darrer dia per omplir el formulari habilitat. Pel que fa a la votació, se celebrarà del 14 de maig fins al 18 de maig, de manera telemàtica. Tanmateix, l'ANC també habilitarà algunes seus electorals per poder dipositar el vot presencialment.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!