La periodista Àngels Barceló s'ha convertit en les últimes hores en una de les protagonistes inesperades de la campanya madrilenya després del seu paper com a moderadora d'un debat a la Cadena Ser.

Les imatges de Barceló intentant convéncer el líder de Podemos, Pablo Iglesias, perquè es quedés al debat formen ja part d'una campanya electoral cada vegada més polaritzada. Iglesias va abandonar el debat després que la candidata de Vox, Rocío Monasterio, posés en dubte la veracitat de les amenaces que ell, juntament amb el ministre Marlaska i la directora de la Guàrdia Civil, va rebre.

En la mateixa línia que la periodista, tots els candidats, des d'Ángel Gabilondo (PSOE) i Mónica García (Més Madrid) fins a Edmundo Bal (Ciutadans), van condemnar les missives amenaçadores i van reclamar a Iglesias que es quedés al debat per no fer-li el joc a l'extrema dreta. En canvi, Monasterio el va animar a abandonar l'estudi.

L'advertència de Llach

Ara bé, des de Catalunya ja feia temps que es llançaven advertències sobre l'extrema dreta espanyolista de Vox, i així ho ha recordat el cantautor i exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach: "La senyora Àngels Barceló, directora d'un mitjà de comunicació privat, no tenia cap obligació de convidar Vox. I aquest és un procés de blanqueig del feixisme que té conseqüències, també per a la senyora Barceló. Cadascú ha d'assumir la seva responsabilitat, i en té molta fa temps", ha tuitejat.

TUIT llach

Aquest episodi ja ha provocat la cancel·lació dels debats que tant RTVE com la Sexta tenien previst fer. 

"Em sembla respectable la decisió que ha pres Iglesias d'anar-se'n", ha valorat posteriorment Barceló en una entrevista a la Sexta, si bé "hagués preferit, i ho he intentat fins a l'últim moment, que no se n'hagués anat." Segons la seva opinió, "la manera de combatre certs discursos és amb els arguments i la paraula, parlant".

Pel que fa a l'actitud de la candidata de Vox al debat, la periodista s'ha mostrat molt crítica. "Jo no sé si algú venia amb la idea de rebentar el debat, que la senyora Monasterio venia amb la idea de fer un debat incòmode... D'això no m'ha quedat cap dubte", ha dit.

 

Imatge principal: el cantautor i exdiputat de Junts pel Sí, Lluís Llach / ACN