El cantautor Lluís Llach ha manifestat que els policies espanyols que van empaitar pel carrer la diputada de JuntsxCat Laura Borràs, han posat de manifest un greu problema de la democràcia a Espanya, i ha posat com a prova que el govern espanyol no ho perseguirà.

"Estimades i estimats que sou a la presó o a l'exili o a Soto del Real, imputats o amenaçats. Al Congrés policies feixistes foten el que volen. Ningú els reprimeix... perquè ningú els controla. Una democràcia assetjada. Si algú vol o pot fer alguna cosa, li queda poc temps. Sort", ha indicat.

Laura Borràs ha reclamat avui explicacions a la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, pels fets d'aquest dimarts als afores de la seu parlamentària espanyola. La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés ha registrat un escrit dirigit a la presidenta del Congrés, queixant-se que se li negués la protecció que demanava per poder sortir del parlament espanyol. En sortir, es va veure assetjada per policies nacionals i guàrdies civils de Jusapol que protestaven a les portes de la cambra baixa, i els agents del parlament van negar-li aquesta protecció.