La notícia que el Mas Marroch dels germans Roca a Vilablareix acollirà els premis Princesa de Girona, davant del fet que no poden utilitzar l’Auditori de la Fira de Girona, ha provocat una crida del cupaire Lluc Salellas als populars cuiners: “Que us repenseu de cedir casa vostra, el Mas Marroch, perquè Felipe de Borbó, que va justificar la violència contra milers de catalans i catalanes, inclosos centenars de gironines i gironins, pugui predicar el seu discurs a les nostres comarques”, ha reclamat.

“La monarquia espanyola ha tingut un paper històric d’autoritarisme vers el poble català, un fet que està també fora de tota discussió”, assegura el regidor en un article publicat al blog que comparteix amb la regidora Laia Pèlach.

Salellas assenyala tot seguit els esdeveniments que es van produir a Girona el passat 1-O. “Penso que més que mai ens sobren els motius, a tots plegats, per demostrar-los que no són benvinguts”, afegeix: “Ell, que va decidir prendre partit contra aquells que reclamàvem un referèndum que vam haver de defensar amb els nostres cossos en una jornada amb què vosaltres, per cert, vau col·laborar a l’escola del barri”.

El regidor recorda que el monarca “mai ha demanat perdó” i “va justificar la brutal agressió de policies armats en 8 escoles de la ciutat”.

“M’agradaria pensar que hi ha possibilitat de tirar-ho enrere, de canviar d’opinió”, afegeix en relació a la decisió d'acceptar fer l'acte a Vilablareix.