La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha assegurat que li agradaria ser la darrera presidenta de l’entitat i que, en cas que guanyi el ‘sí’ a la independència al referèndum, l’entitat haurà de començar a pensar a abaixar la persiana.

En aquest sentit, Lloveras ha recordat que l’AMI es va construir per aconseguir la independència i, per tant, la seva feina s’acabarà en el moment en què el ‘sí’ guanyi el referèndum i s’avanci cap a l’Estat català.

“Serà fantàstic, estic desitjant desmuntar-lo ben aviat. M’agradaria molt ser l'última presidenta de l’AMI”, ha destacat Lloveras, en una entrevista a Europa Press.

A banda de ser la presidenta de l’AMI, Lloveras és diputada de JxSí al Parlament i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. De fet, Lloveras ha destacat que, atesa la seva condició de diputada i alcaldessa, tem tenir problemes judicials tenint en compte els antecedents de l’AMI, però creu que els riscos personals han de passar a “un segon pla” per complir amb el compromís adquirit amb els ciutadans.

Respecte al paper del món municipal en una Catalunya independent, Lloveras ha destacat que durant el procés constituent és quan s’haurà d’abordar aquest debat. En tot cas, aposta per mandats de cinc i sis anys, amb una limitació de dos i segones voltes.  

Lloveras també ha aprofitat per fer un toc d’atenció al delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, que en el moment d’assumir el càrrec va afirmar que es volia reunir amb l’AMI, però que “en cap moment” s’ha dirigit a l’entitat. Lloveras afirma que seria interessant una trobada amb ell “perquè els conflictes s’arreglen parlant i negociant, i no denunciant”.