Malgrat que la intenció inicial era fer-ho, Lliures finalment no presentarà candidatures a les eleccions del 21-D. Així ho ha decidit l'equip executiu del partit, liderat per l'exconseller de CDC Antoni Fernández Teixidó, que també ha acordat "prosseguir la tasca en l'àmbit polític, més enllà de la convocatòria electoral". Malgrat que assegura haver aconseguit els avals ciutadans necessaris a les quatre demarcacions, han declinat concórrer-hi per "l'absoluta radicalització de la vida política".

En aquest sentit, la formació argumenta que "l'absoluta radicalització de la vida política a Catalunya ha dificultat que el catalanisme de centre i moderat pugui aspirar a obtenir representació parlamentària". Volen evitar una "nova derrota" del "catalanisme polític". "El context de polarització, tan danyí com evident, entre els maximalismes unionista i independentista dificulta molt que el centre catalanista esdevingui ara solució al greu conflicte existent", afirmen.

Lliures admet que encara són un "modest actor" de l'escena política catalana, i no tenen suficient múscul per fer front a una "convocatòria electoral anticipada". Malgrat tot, continuaran treballant de cara al futur: "Hem intentat bastir una plataforma electoral de centre catalanista; en aquesta ocasió, malauradament, no ha estat possible".

"Lliures, com a partit, seguirà promovent les idees liberals, catalanistes i humanistes en tots el àmbits del debat polític", assegura la formació. "Avui més que mai, considerem que hem de seguir dedicant tots els nostres esforços a desenvolupar una sòlida alternativa a la radical confrontació actual", afegeix. En aquesta línia, demanen temps, perseverança i treballar per buscar suports per "refundar el catalanisme". Convoquen els seus militants i simpatitzants a votar el 21-D "atenent a la consciència individual".