Lliures, el moviment liberal no independentista liderat per l’exdiputat de Convergència Antoni Fernández Teixidó i l’exdiputat d’Unió Roger Montañola, celebrarà el seu congrés fundacional el proper divendres 16 de juny i es consagrarà oficialment com a partit polític.

Segons ha informat Europa Press, al congrés fundacional hi haurà una ponència política, que consolidarà el partit com una formació de centre, d’idees liberals i humanistes que vol representar els que defensen una Catalunya amb major autogovern, i una ponència organitzativa que apostarà per estructures simples, àgils i eficients.

Es preveu que l’executiva estigui integrada per una vintena de membres on estaran Fernández Teixidó i Montañola, així com també l’exdirector del Servei Català de Trànsit Joan Josep Isern, l’exdelegat del Govern a Barcelona Fernando Brea i altres com Lluís Montset i Guillem Laporta.

Aquest procés respon a la voluntat de Lliures de presentar-se a unes eventuals eleccions anticipades tot i que criden la prudència ja que asseguren que encara no han pres una decisió al respecte. El moviment va donar les seves primeres passes a mitjans del 2016 i aquest abril es va decidir convertir-se en partit.