El partit Lliures ha valorat amb duresa la decisió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, de destituir el ja exconseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget, per les seves declaracions polèmiques sobre el referèndum.

En un comunicat d'aquest dimarts al matí, la formació que presideix l'exconvergent Antoni Fernández Teixidó assegura que "Baiget només va dir el que Lliures fa temps que adverteix: com a molt, tindrem un altre 9-N". Al text, el partit fundat fa tres setmanes considera que el referèndum de l'1 d'octubre "no es pot fer tal com es planteja" i que és "absurd" insistir-hi en nom d'un "patriotisme malentès".

El comunicat, titulat La maleïda realitat, afegeix que el Govern és "presoner de la CUP", i que Puigdemont i el Govern porten "el conflicte fins al xoc de trens", i a Catalunya cap a una "nova derrota". En aquest sentit, Lliures insisteix que l'executiu porta el país "cap a un destí tan incert com preocupant", i que al partit de Teixidó li "dol profundament" la situació política. Per la formació, és "el món al revés", i per això reclama a Puigdemont que convoqui eleccions i que "acabi amb aquest suplici".