La nova formació política Lliga Democràtica, que es defineix com a catalanista no independentista, demanarà formalment l'indult de tots els presos independentistes condemnats per l'1-O.

En un comunicat d'aquest divendres, la formació que lideren la politòloga Àstrid Barrio i l'expresident de Societat Civil Catalana Josep Ramon Bosch, expliquen que així ho va establir ahir el seu Comitè Executiu.

El partit emmarca la decisió en el desig "inequívoc" de contribuir a la "reconciliació entre catalans", i no "abonar cap confrontació" entre els governs català i espanyol.

La Lliga afirma que l'indult pot ajudar "decisivament" a fer que Catalunya "comenci a sortir de l'atzucac", i a encarar la resolució del conflicte amb l'Estat. La formació emplaça el sobiranisme a afegir-se a la petició d'indult cap als presos polítics.

Sànchez: "No vull l'indult"

Jordi Sànchez ha reaccionat a la notícia convidant els representants dels partit a visitar-lo a la presó de Lledoners per explicar-los "perquè no vol l'indult". "Els explicaria perquè no és èticament correcte demanar l’indult per un pres polític sense haver-ho parlat abans amb ell. La solució al conflicte polític no passa per solucions individuals. La solució passa per resoldre la situació de tots els encausats i també exiliats", defensa.