Les paraules que la nova ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, va dir sobre les reivindicacions dels independentistes catalans per fer un referèndum segueixen portant cua. Concretament, la ministra socialista va dir que esperava que els independentistes haguessin "après la lliçó" i aparquessin l'autodeterminació perquè, al seu parer, el govern espanyol "ha fet un gest molt important per la convivència" amb els indults. "I ara ells han de fer un esforç per recompondre la convivència i la concòrdia dins de Catalunya", va rematar.

Rodríguez va afegir que la Comissió Bilateral que tindrà lloc el 2 d'agost és "molt important" perquè després d'una dècada de "conflicte" que "ha arribat a les llars" i ha "trencat amistats i famílies", cal "retrobar-se" abordant qüestions que "havien quedat aparcades" pel procés, com "l'educació, la sanitat i les infraestructures". "El meu afany com a ministra serà recuperar aquests temes".

L'eurodiputada de Junts Clara Ponsatí ha aprofitat aquestes declaracions de Rodríguez per llançar un missatge clar a una part de l'independentisme. "Moltes gràcies Ministra Isabel Rodríguez per recordar la lliçó que Espanya fa segles que ensenya. Espanya ni perdona, ni negocia. A uns quants dirigents independentistes els convé repassar-la", ha escrit en un tuit.

clara ponsati TUIT

Més respostes d'independentistes

Altres líders independentistes que han reaccionat a les paraules de Rodríguez són el vicepresident de l'Assemblea, David Fernàndez, que ha dit irònicament que "hem après la lliçó". "Volem la independència d'una punyetera vegada, i ningú no ens aturarà fins que l'aconseguim, mafiosos", ha afegit.

"'Aprendre la lliçó', un llenguatge propi de pinxos. I no, no ens vinclaran: les nostres conviccions són més fortes que les seves amenaces", ha escrit l'exconseller Josep Rull.

"Què volen dir? Que deixem de guanyar eleccions? Que deixem de tenir les idees que tenim? Si aquest és el gest que esperen, no el tindran mai", ha dit el president a l'exili, Carles Puigdemont. "La lliçó és: encara que es vesteixi de concòrdia, la repressió és repressió", ha dit per la seva banda la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

"Fer gala de la repressió no és precisament la millor carta de presentació ni el millor auguri pel diàleg, ministra Rodríguez. El nostre full de ruta és la independència perquè és el mandat del 52% dels catalans. Respecte enlloc de criminalització", ha etzibat la consellera Gemma Geis.

 

Imatge principal: l'exconsellera Clara Ponsatí / Foto: ACN