El ministre de l'Interior alemany, Horst Seehofer, ha il·legalitzat i dissolt avui el grup d'extrema dreta Combat 18, i ha ordenat registres en sis estats federats, pel seu perfil neonazi, totalment prohibit a Alemanya. No es podrà utilitzar a partir d'ara ni el logotip ni l'emblema d'aquesta organització ultra. 

Durant l'operatiu als estats de Brandenburg, Hesse, Mecklenburg-Pomerània Occidental, Renània del Nord-Westfàlia, Renània-Palatinat i Turíngia, en què hi han participat 210 agents, s'han decomissat armes, telèfons mòbils, ordinadors portàtils, suports de dades i d'àudio, roba, parafernàlia nazi i propaganda, segons ha informat el ministeri en un comunicat. "La prohibició d'avui és un clar missatge que l'extremisme de dretes i l'antisemitisme no tenen lloc en la nostra societat", ha declarat Seehofer.

L'assassinat de nou immigrants i una policia pel grup terrorista Clandestinitat Nacionalsocialista (NSU) entre 2000 i 2009, l'assassinat del polític de la CDU Walter Lübcke, i un atac antisemita a Halle el any passat, que va estar a punt d'esdevenir una matança, han mostrat "de la forma més brutal" que la ultradreta i l'antisemitisme són "una amenaça considerable" per a la societat, ha insistit el ministre en anunciar la il·legalització de el grup. Combat 18 és una "associació neonazi, racista i xenòfoba", que "en la seva finalitat mostra una afinitat amb el nacionalsocialisme", precisa el comunicat.

L'organització ultra dissolta està inspirada en una associació homònima que es va crear al Regne Unit el 1992. El nombre 18 del seu home fa al·lusió a la primera i vuitena lletra de l'alfabet: Adolf Hitler. Usava com a consigna "tots els mitjans són bons", i tenia l'emblema d'un drac amb les urpes afilades. L'organització liderava l'espectre ultradretà a Alemanya.

Amb aquesta ja són 18 les prohibicions d'associacions ultradretanes per part del ministeri de l'Interior alemany, l'anterior al març de 2016 contra el Grup Terrorista dels Llops Blancs.

A diferència d'Espanya, on l'apologia del franquisme és legal, a Alemanya el nacionalsocialisme està del tot prohibit.