L'esperit de Sant Jordi, malgrat ser un dia després, ha impregnat els estudis de Tv3 un cop acabat el debat electoral. La candidata del PSC, Meritxell Batet, i el dels comuns, Jaume Asens, han decidit regalar alguna lectura als seus contrincants un cop les càmeres s'han apagat i s'ha acabat la batalla dialèctica, que ha durat dues hores i mitja i ha tingut diversos enfrontaments i diversos moments de tensió

Tots els candidats a les eleccions del 28-A per Barcelona han pujat a la sala on la premsa seguia el debat per fer unes declaracions de valoració. Ha estat allà quan Batet i Asens han tret els llibres i els han regalat a la resta de candidats. La socialista ha escollit diversos poetaris, mentre que Asens ha optat per llibres de temàtica diversa. Tots ells personalitzats. 

Així, Batet ha regalat "Digue'm la veritat sobre l'amor", de W. H. Auden a Laura Borràs; una antologia de Federico García Lorca que incloïa l'"Oda a Salvador Dalí" a Inés Arrimadas; a Gabriel Rufián, "Vent d'Aram" de Joan Vinyoli; a Cayetana Álvarez de Toledo, el "Desglaç" de Maria Mercè Marçal; i, finalment, a Jaume Asens "El lament d'Europa" del Francesc Vélez.

WhatsApp Image 2019 04 25 at 01.24.49

Asens, per la seva banda, ha regalat a Meritxell Batet el llibre 'Nudo España' de Pablo Iglesias i Enric Juliana; a Gabriel Rufián, "Tres dies a la presó" de Jordi Cuixart i Gemma Nierga; a Laura Borràs, el llibre conjunt de Joan Tardà i Xavier Domènech "Entre Ítaca i Icària"; a Inés Arrimadas, 'La condició de l'home modern' de Hannah Arendt i a Cayetana Àlvarez de Toledo, 'Morder la manzana', de Leticia Dolera.

En acabar, Batet i Asens, que han estat els únics que han tingut llibres mútus, se'ls han dedicat. "A Meritxell, futura companya al Congrés dels Diputats, amb apreci", ha estat el comentari que li ha escrit Asens a Batet. Qui sap si en la futura legislatura, que s'encetarà amb els resultats del 28 d'abril, tots dos podran compartir què els han semblat aquestes lectures.

En tot cas, després d'aquest parèntesi literari, els sis candidats es tornaran a veure les cares a les urnes el proper diumenge.