S'acosta el dia més maco de l'any a Catalunya, on els llibres i les roses són els autèntics protagonistes. Aquest dimarts 23 d'abril se celebra Sant Jordi a tot el país, i Junts per Catalunya ha volgut fer la seva contribució a la diada estrenant el llibre Retornem-hi. Un recull de les dues darreres conferències de Carles Puigdemont a Elna i Brussel·les. Aquest Sant Jordi totes les persones que s'acostin a les parades de Junts per Catalunya a tot el país podran fer-se amb aquest llibre gratuïtament. 

Les paraules de Carles Puigdemont

Junts per Catalunya ha editat les dues declaracions que han marcat el present i futur de Carles Puigdemont. La primera va ser el passat 9 de novembre des de Brussel·les on advertia que l'estabilitat del govern de Pedro Sánchez aquesta legislatura penjava d'una negociació permanent que aportés resultats. Puigdemont va amenaçar Sánchez que sense acords ni compromisos "la legislatura no tindrà cap recorregut". "El 'a cambio de nada' ha anat a la paperera de la història", va assegurar. Les paraules de Puigdemont es van produir després que la seva formació signés l'acord que garantia els vots dels diputats de Junts per a la investidura de Pedro Sánchez, amb la tramitació de la llei d'amnistia. La declaració del líder de Junts va provocar les crítiques de tota l'oposició cap al president del govern espanyol. 

La segona declaració de Puigdemont, que es recull en aquest llibre, és la que va fer des d'Elna el 21 de març on va anunciar la seva candidatura a la presidència de la Generalitat a les eleccions del pròxim 12 de maig. Des de la Catalunya Nord va anunciar que serà el cap de cartell de Junts als comicis amb l’objectiu de "fer possible la restitució de la presidència il·legalment destituïda pel 155". Ho va fer renunciant expressament a formar part de les llistes als comicis al Parlament Europeu del pròxim 9 de juny, i prometent que "deixarà definitivament l'exili" i tornarà a Catalunya si té una majoria parlamentària per a ser investit, encara que els jutges "es neguin a complir la llei". En aquest context, va demanar que la candidatura del 12 maig vagi "més enllà" de les sigles de Junts per Catalunya. L'acte es va celebrar a l’auditori de l’Ajuntament d’Elna, davant 1.400 assistents i 70 periodistes acreditats, segons Junts. També estava acompanyat de tota la plana major de Junts, des de Laura Borràs i Jordi Turull, fins a Xavier Trias, Josep Rius, Mònica Sales, Albert Batet o Lluís Puig. La benvinguda va ser a càrrec de l’alcalde d’Elna, el comunista Nicolas Garcia.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic