Indignats. Així és com han quedat molts independentistes aquest dimecres a la tarda, després de saber-se que el Tribunal Constitucional ha decidit suspendre cautelarment l'ingrés a presó dels ultres que van atacar el Centre Blanquerna l'any 2013, durant la celebració de la Diada a Madrid. 

La disparitat entre la decisió de la justícia espanyola pel que fa als ultres davant el tracte rebut pels consellers i els líders de l'ANC i Òmnium, que són a la presó de forma preventiva acusats de rebel·lió i sedició, ha fet esclatar les xarxes. La notícia s'ha posicionat ràpidament com a tendència a Twitter.

Un dels primers a reaccionar ha estat el compte de Crida per la Democràcia, gestionat per Òmnium Cultural, que ha publicat una fotografia dels consellers i una altra dels condemnats per l'assalt a Blanquerna.

La CUP ha anat més enllà, i ha denunciat que "el feixisme sempre queda impune".

Per altra banda, el líder municipal d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Alfred Bosch, ha sentenciat "així és la justícia espanyola": "Organitzar un referèndum: presó. Assaltar un Centre Cultural: llibertat".

Aquestes no han estat les últimes reaccions. Molts ciutadans han volgut expressar el seu malestar per la suspensió de l'ingrés a presó per part del TC. 

El fet que el Constitucional hagi donat la raó a un dels ultres, que havia al·legat que tenia un fill petit, ha despertat la ira de molts tuitaires, que han comparat la situació amb la dels consellers o els Jordis. Cuixart, de fet, té un fill de mig any.

Alguns altres critiquen el fet que el TC consideri en la seva interlocutòria que empresonar-los, mentre resolen el fons de la qüestió, tindria "perjudicis irreparables".

Altres, fins i tot, s'han apuntat a la ironia, i s'han preguntat si això és també "una ingerència russa". 

Tot ells, per acabar preguntant-se si realment "tots som iguals davant la llei". 

De fet, un dels assaltants és cunyat del ministre d'Educació Íñigo Méndez de Vigo i cosí de l'exministre de Defensa Pedro Morenés, en el càrrec quan van tenir lloc els fets. Així ho apunten també alguns tuitaires, que atribueixen aquesta relació al fet que no ingressin a presó.