Llibertat pels sis militants d'Arran detinguts aquest dimecres per la policia espanyola a Ponent. Els detinguts han quedat en llibertat a disposició del jutjat sempre que siguin requerits. La causa està oberta pels delictes de danys, desordres públics i amenaces. Després de passar tota la nit a la Comissaria Provincial de Lleida han sortit aquest dijous al migdia. Fins a una cinquantena de joves i familiars s'han concentrat des d'aquest matí davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als sis militants d'Arran, que han declarat davant del jutge. Alerta solidària, qui porta la defensa dels activistes, ha advertit a través de Twitter que "han estat vint-i-quatre hores de patiment que no perdonarem mai". 

Entre els assistents, hi ha assistit representants del SEPC, la PAH, els diputats de la CUP Xavier Pellicer i Nogay Ndiaye i membres d'Arran, entre ells la seva portaveu, Marina Gispert, que ha reiterat que es tracta d'un cas de "persecució política i policial de l'estat espanyol contra el jovent de l'esquerra independentista" i ha denunciat que la policia espanyola feia un any que investigava els joves. Entre altres, la policia els acusa de pertinença a grup criminal, incendi i ultratge a la bandera espanyola.

1 any d'investigació 

Els advocats han denunciat aquest dijous que la policia espanyola feia un any que estava investigant als militants d'Arran, i a més, les detencions es van produir "sense previ avís" i "sense haver-los notificat prèviament que tenien un procés judicial obert". També s’han efectuat escorcolls als domicilis dels joves i se’ls han requisat mòbils i ordinadors. La policia espanyola va detenir els joves, tres noies i tres nois veïns de l'Urgell i del Pla d'Urgell, aquest dimecres acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt. La portaveu d'Arran, Marina Gispert, que ha reiterat que es tracta d'un cas de "persecució política i policial de l'estat espanyol contra el jovent de l'esquerra independentista". 

Suport davant els jutjats de Lleida

Aquest matí fins a una cinquantena de joves i familiars s'han concentrat davant dels jutjats de Lleida per mostrar el seu suport als detinguts. Els concentrats han desplegat dues grans pancartes amb el lema 'Llibertat militants detingudes' i han llegit un manifest en què han demanat la posada en llibertat dels sis joves i la fi de la persecució policial i judicial a l'esquerra independentista. En finalitzar els parlaments, s'han sentit aplaudiments i crits de "la solidaritat la nostra millor arma".