La policia espanyola portava un any investigant els sis militants d'Arran que van ser detinguts aquest dimecres a Lleida. Alerta Solidària denuncia que les detencions es van produir "sense previ avís" i "sense haver-los notificat prèviament que tenien un procés judicial obert". La portaveu d'Arran, Marina Gispert, ha afirmat que es tracta d'un "nou cas de repressió política i policial de l'Estat cap al jovent d'Arran que té per objectiu criminalitzar-nos i alliçonar-nos". Des d'aquest dimecres al matí, els sis detinguts estan a la comissaria de la policia espanyola a Lleida, acusats de pertinença a grup criminal, incendi, danys continuats, ultratge a la bandera espanyola, delicte contra la integritat física i moral, delicte mediambiental i furt. 

Concentració als jutjats de Lleida

A partir de les 10:00 hores hi ha convocada una concentració de suport davant dels jutjats de Lleida, a l'espera que els detinguts passin a disposició judicial. Els concentrats han desplegat dues grans pancartes amb el lema 'Llibertat militants detingudes' i han llegit un manifest en què han demanat la posada en llibertat dels sis joves i la fi de la persecució policial i judicial a l'esquerra independentista. En finalitzar els parlaments, s'han sentit aplaudiments i crits de "la solidaritat la nostra millor arma". 

Finalment, els detinguts han quedat en llibertat després de passar la nit a la Comissaria Provincial de Lleida.

6 detinguts

La policia espanyola va detenir aquest dimecres sis militants de l'organització juvenil Arran a les comarques de Ponent. Dos al matí, dos més al migdia i els altres dos a la tarda a l'Eix Comercial de Lleida. Els detinguts, que serien veïns de les comarques del Pla d'Urgell i l'Urgell, van ser traslladats a la comissaria de la policia a Lleida. 

Marina Gispert ha volgut remarcar la persecució que estan patint les organitzacions polítiques i els moviments socials, recordant el cas del Policia Nacional infiltrat que es va fer públic la setmana passada. Per la seva banda, la diputada d'ERC al Parlament, Alba Camps, ha denunciat aquest dijous que la detenció de sis joves d'Arran -organització juvenil vinculada a la CUP- demostra que "la repressió està vigent i no es deté".