La justícia catalana ha anunciat aquest divendres que deixarà en llibertat a quatre joves més que es trobaven en presó provisional després de ser detinguts durant els aldarulls que va haver-hi arreu del país després de la publicació de la sentència del procés per part del Tribunal Suprem.

Així ho ha confirmat Alerta Solidària aquest divendres al migdia i també que ha recordat que tot i la posada en llibertat d'aquests quatre joves, encara hi ha 29 persones empresonades per manifestar-se la setmana del 14 d'octubre d'enguany. 

Per una part, la Secció Quarta de l'Audiència de Girona ha ordenat la llibertat provisional per al jove de Llagostera empresonat pels disturbis que hi va haver a Girona la matinada del 19 d'octubre. El tribunal ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per la defensa, perquè no veu risc de fugida ―el jove té arrelament― ni tampoc de reiteració delictiva.

L'Audiència, això sí, ordena que el noi, que ara té 23 anys, comparegui als jutjats cada quinze dies, li retira el passaport (tot i que no en té) i li prohibeix sortir de l'espai Schengen. El jove està acusat de dos delictes agreujats de desordres públics i atemptat a agent de l'autoritat, a més d'un tercer delicte de lesions lleus per, suposadament, haver llançat una pedra contra un agent antiavalots. Dels cinc empresonats a Girona pels aldarulls, tres continuen a presó. 

A més, dos dels joves que aquest divendres surten en llibertat, estan a la presó pels aldarulls del 15 d'octubre davant de la delegació del govern espanyol a Barcelona i sortiran en llibertat provisional en les properes hores. Es tracta del Joan, veí de Barcelona de 18 anys, i de l'Andrea, que viu a Sabadell i té 21 anys. Els dos fa pràcticament un mes que estan empresonats, un al centre penitenciari de joves de la Roca del Vallès i l'altra a la presó de Wad-Ras.