El govern municipal de Lleida preveu esgotar el termini que té l'Ajuntament per triar el nou alcalde de la ciutat, després que el ja exalcalde Àngel Ros renunciés al càrrec per ser nou ambaixador de l'Estat espanyol al Principat d'Andorra.

En declaracions als mitjans aquest dimarts, l'alcaldessa en funcions, Montse Mínguez, ha assegurat que "la intenció és esgotar tots els dies" del termini perquè els regidors tinguin temps per organitzar-se i acudir al ple, ja que són de vacances.

El substitut o substituta de Ros

"Som en època d'agost i com més ho allarguem la gent tindrà més temps per organitzar-se. Recordo que hi ha gent de vacances i fora i, per tant, si allarguem el calendari facilitem la planificació de la resta de regidors que hi ha a la corporació municipal", ha assenyalat, i ha confiat que al ple hi puguin assistir el màxim de regidors possibles.

angel ros acn

El nou ambaixador de l'Estat espanyol al Principat d'Andorra, Àngel Ros / ACN

El consistori ha explicat en un comunicat que és necessari celebrar un ple municipal per formalitzar la renúncia de Ros i que s'ha de fer dins dels deu dies naturals posteriors a la presentació de la renúncia, que va ser el dissabte, per la qual cosa el termini finalitza el dimarts 14 d'agost.

Una vegada formalitzada la renúncia de Ros, l'Ajuntament tindrà 10 dies hàbils —fins al 29 d'agost— per celebrar el ple on s'esculli el nou alcalde i prengui possessió.