El Tribunal Constitucional (TC) debatrà al primer Ple d'aquest òrgan de febrer, els dies 7,8 i 9, l'estudi del recurs d'inconstitucionalitat presentat el 2010 pel PP contra la llei de l'avortament. El PSOE, per la seva banda, ha plantejat una esmena transaccional a la nova llei de l'avortament en el seu pas pel Senat per garantir que no es puguin fer protocols que limitin aquest dret, tal com va plantejar el govern de Castella i Lleó. "El que volem és blindar els drets de les dones i que no es trafiqui amb ells per mantenir-se en el poder o per donar la batalla cultural", va dir la portaveu dels socialistes a la cambra alta, Eva Granados, que va carregar contra l'intent de "retallar drets" de Vox a Castella i Lleó. La data s'apropa i la premsa tempteja què passarà. El País assegura que "La majoria del Constitucional refusarà limitar la llei de l'avortament". Segons el rotatiu, la nova majoria progressista de l'òrgan votarà contra qualsevol limitació que es vulgui posar al lliure dret de decisió de la dona a l'hora d'avortar. Sembla ser que els magistrats ja estan tenint contactes per posar-se d'acord.

El País
El País

L'ABC opta pel mateix tema per arrencar la setmana i indica que hi ha "quatre magistrats del TC contaminats per fallar sobre el recurs de la llei de l'avortament". La portada d'aquest dilluns afirma que aquests quatre magistrats van participar als informes de la norma del govern del socialista Zapatero i això "els obligaria a abstenir-se", tot i que ho evitaran perquè sinó no hi hauria "quòrum". El diari subratlla que "la vella guàrdia del PP" demana que siguin recusats. La fotografia és en clau internacional i és d'una fàbrica alemanya que fabrica tancs per enviar a la guerra d'Ucraïna. El text de la fotografia avisa que la fabricació i la logística al voltant dels tancs és complicada i que, per tant, els famosos Leopard podrien tardar en arribar al seu destí.

ABC
ABC

El Mundo porta una entrevista a la tinent d'alcalde de Madrid, la dirigent de Ciutadans Begoña Villacís, la qual obre la porta a fer canvis al seu partit: "Cs ha d'arriscar. A vegades cal sacrificar les sigles". El diari també dona un titular a l'agressió sexual contra l'actriu Jedet a una festa posterior dels Premis Feroz. La Policia de Saragossa va detenir aquest diumenge un home de 55 anys, que es van entregar la passada nit a la capital aragonesa. El cos va informar que la detenció va tenir lloc després de ser alertats pel personal de seguretat del certamen. Segons diversos mitjans, una de les denunciants és l'actriu gironina Jedet.

El Mundo
El Mundo

La Razón afirma que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, farà canvis al seu executiu durant els propers dies. "Carolina Darias va anunciar dijous que les mascaretes deixaran de ser obligatòries el 7 de febrer. Amb seguretat serà el seu darrer gran anunci de gestió al capdavant del Ministeri de Sanitat", afirma el diari. També sobre els socis del govern espanyol, Podemos, la portada afirma que el partit "vol blindar Montero davant la Moncloa". 

La Razón
La Razón

La Vanguardia alerta que les noves sancions contra Rússia podrien encarir el preu del dièsel. El proper 5 de febrer entra en vigor la prohibició d'importar a Europa qualsevol producte petrolífer rus i derivats. La imatge és per al tenista Novak Djokovic, que brilla a l'Open d'Austràlia derrotant Tsitsipas i empata amb Rafa Nadal com a tennista amb més Grands Slams, amb 22. La gran sorpresa de l'Open d'Austràlia 2023 va ser l'eliminació de Rafa Nadal, als 36 anys, per una lesió el passat 18 de gener.

La Vanguardia
La Vanguardia

"Escac a la democràcia", afirma El Periódico sobre les mesures implementades pel govern d'Israel que limiten els mecanismes de control del poder i amenacen els drets de les dones, els homosexuals i les minories racials. També a la portada del diari una enquesta sobre les eleccions a Barcelona que dona la victòria al candidat de Junts, Xavier Trias. Precisament aquest dilluns, El Nacional també porta una enquesta que situa Trias com a candidat preferit dels barcelonins per fer fora Ada Colau i a banda del seu color polític.

El Periódico
El Periódico

El Punt Avui​ es fa ressò dels 8.647 menors en acollida que hi ha a Catalunya. Segons el rotatiu, n'hi ha 5.000 en centres residencials i 3.600 amb famílies voluntàries. Setmana clau per a la justícia europea que decideix sobre les euroordres dels exiliats. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) respon aquest dimarts les preguntes prejudicials plantejades pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena sobre l'euroordre contra l'expresident Carles Puigdemont. El tribunal amb seu a Luxemburg emetrà una sentència en què resoldrà els dubtes de Llarena sobre els motius de Bèlgica per rebutjar l'euroordre contra l'exconseller Lluís Puig –l'única que s'ha arribat a resoldre-, però la decisió també afectarà les demandes d'extradició de la resta d'exmembres del Govern.

El Punt Avui
El Punt Avui

Finalment, l'Ara també es fa ressò dels menors tutelats que esperen una família "que els ajudi". Fotografia per a l'abocador de Solius, del qual la Generalitat pagarà els costos de clausura i segellat, que els càlculs inicials situen al voltant dels 3 milions d'euros. El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Isaac Peraire, assegura que no volen deixar els ajuntaments que integren el consorci "a l'estacada". I com que l'agència també forma part de la mancomunitat que gestiona el dipòsit, en té el 50%, serà qui assumeixi aquesta despesa. Quedarà pendent, però, veure d'on surten els diners per fer el manteniment obligat per llei durant 30 anys un cop Solius es tanqui.

Ara
Ara