Una nova enquesta sobre les eleccions municipals 2023 a Barcelona, publicada aquest diumenge per El Periódico, també dona la victòria al candidat de Junts, Xavier Trias. Així, i en la mateixa línia que les dades del sondeig de Feedback per a ElNacional.cat publicat divendres passat, l'exalcalde de la capital catalana es tornaria a posar primer amb 11 regidors, per davant dels altres candidats, que també quedarien en la mateixa posició: Jaume Collboni (PSC), amb 10; Ada Colau (Barcelona En Comú), que n'obtindria 9; Ernest Maragall (ERC), amb 8 i Daniel Sirera (PP), amb 3. L'enquesta del diari esmentat no contempla forquilles en la predicció del nombre de regidors, i deixa fora de la cursa els ultres de Vox i els anticapitalistes de la CUP, de la mateixa manera que està prevista la desaparició de Ciutadans.

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

🗓️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: quan són, dates clau i candidats

Trias guanyaria les eleccions municipals de Barcelona

Segons l'enquesta del mitjà citat, l'exalcalde Trias guanyaria les eleccions municipals a Barcelona i arreplegaria el 22% de vots, per davant del 20,7% que obtindria el PSC. ERC, que va guanyar els anteriors comicis, es quedaria amb el 15,8% dels vots, per darrere de BComú, amb el 17,8% de suports. Així, el republicà Ernest Maragall i l'actual alcaldessa, Ada Colau, quedarien en quart i tercer lloc, respectivament. L'últim partit amb representació a l'Ajuntament de Barcelona seria, segons l'enquesta, el PP, amb 3 regidors i el 7,3% de vots. El sondeig, fet a 801 persones entre el 23 i el 25 de gener, deixa fora del consistori tant Ciutadans com Valents. Ambdues formacions es van presentar el 2019 sota el paraigua de la candidatura de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls, però aquest 2023 no obtindrien el 5% de vots necessari per aconseguir representació. Tampoc l'assolirien la CUP, per a qui preveuen un 3,6% de vots, ni Vox, amb un 4%.

Els votants de Junts són els més fidels

En relació amb els vots de l'any 2019, l'enquesta mostra que Junts seria el partit que els conservaria millor, ja que el 70% de votants repetiria la papereta encapçalada, aquest cop, per Trias. En canvi, el 33,3% de votants d'ERC el 2019 optarien per Junts aquest 2023 i els fidels als republicans es quedarien al 43,2%. La formació amb més vot infidel és Ciutadans, ja que en retindria el 14,3% davant del 42,8% que optaria pel PP. La fidelitat dels votants de BComú se situa al 58,8%, amb el 20,5% que se n'aniria al PSC, i els socialistes retindrien el 57,9% de suports.