La decisió del jutge del Suprem Pablo Llarena de citar el conseller Jordi Turull per divendres, just el dia en què el president del Parlament, Roger Torrent, acaba d'anunciar la ronda de contactes per activar la investidura, ha enxampat JxCat i la CUP reunits als despatxos del grup de Carles Puigdemont.

La notícia ha caigut com un cubell d'aigua freda entre els reunits. Les cares de profunda preocupació d'uns i altres en abandonar la trobada feien evident la impressió que ha causat el nou moviment de Llarena.

IMG 1563

Durant el matí s'havien anat succeint les reunions a dos i tres bandes, també amb la participació d'ERC, en les quals hi ha intervingut el mateix Turull, que acabava d'abandonar el Parlament minuts abans que es conegués la decisió del jutge. També havien marxat instants abans els negociadors republicans, Pere Aragonès i Jordi Bacardit.

La irrupció de Llarena, que els negociadors han conegut a través dels mitjans de comunicació, ha sacsejat la reactivació de les negociacions d'una investidura que ara mateix apareix com a seriosament compromesa i ha provocat un profund desconcert entre els tres grups.