El magistrat Pablo Llarena està citat ja per al 4 de setembre a Bèlgica per declarar com a acusat en la demanda civil que ha presentat el Govern a l'exili. La justícia belga ha rebut avui la demanda i li ha donat curs posant data ja i citant Llarena pel 4 de setembre.

Ho han explicat els advocats de Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig en la roda de premsa que s'ha fet avui per anunciar la demanda civil contra el magistrat que instrueix tot el cas contra el procés independentista, el Govern i el Parlament.

Fonts del Tribunal Suprem, però, asseguren que encara no tenen constància ni de la citació del tribunal belga ni de la recusació que s'ha presentat aquest matí al mateix Suprem.

Llarena pot no anar a Bèlgica per declarar i delegar la seva representació en un advocat.

Aquest matí s'ha anunciat la demanda civil que han presentat conjuntament entre el president Carles Puigdemont i els consellers a l'exili Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí. La denúncia està basada en les declaracions que Pablo Llarena ha fet fora dels jutjats i avalada pels escrits judicials del cas.

El Govern a l'exili al·lega que "el jutge no s'ha limitat a escriure una sèrie de posicionaments que considerem que posen de manifest que estem perseguits per les nostres idees polítiques, sinó que també ho ha fet fora de la seva acció jurisdiccional, fora dels tribunals en què expressa aquests prejudicis que demostren que estem sent perseguits per les nostres idees", fent referència a unes declaracions en una conferència que va fer el magistrat Llarena a Oviedo.