La història es repeteix. Ho va fer la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela i ara ho ha fet el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. La justícia espanyola continua buscant la manera d'extradir el president Carles Puigdemont i els consellers i, per aconseguir-ho, el magistrat del Suprem va agafar l'exemple de Lamela i va marcar la casella de corrupció a l'euroordre emesa per tornar Puigdemont a Espanya.

Així ho ha explicat aquest dimecres a la nit  l'advocat de Toni Comín i Meritxell Serret, Gonzalo Boye, en una entrevista al Més 324, on ha volgut deixar ben clar que dins del formulari de l'euroordre hi ha 32 delictes per marcar, però cap d'aquests correspon al delicte de rebel·lió i malversació de fons públics, dels què està acusat Puigdemont.

Precisament per això, i per aconseguir fer veure a la justícia europea que tant el president com els consellers van cometre algun delicte i, conseqüentment, no tinguin dubtes a l'hora de decidir si els retornen a territori espanyol, Llarena va tirar pel dret i va seguir els passos de la magistrada de l'Audiència. "Ho va fer per generar confusió", lamenta Boye, al mateix temps que recorda que "no l'han acusat ni processat per aquest delicte".

Malversació vs. corrupció

L'advocat de Comín i Serret ha subratllat que "per concedir l'extradició, els fets han de ser constitutius de delicte als dos països" i, en aquest sentit, ha precisat que "els fets de la interlocutòria de processament no encaixen enlloc a Alemanya i la malversació és incompatible amb la corrupció".

Justament per això, Boye s'ha mostrat convençut que Alemanya no concedirà l'extradició de Puigdemont "perquè no es donen els requisits", i ha posat damunt la taula que, a parer seu, "l'anàlisi que es farà serà el mateix que Bèlgica" i que "confiem en què es resolgui d'aquí a poc", perquè el país germànic "no concedeix l'extradició si hi ha falta de garanties"; a més, ha sustentat que "els tribunals a Alemanya són seriosos".

Assegurant que al president "se'l notava tranquil i serè", també ha explicat que, "abans que es cursés l'euroordre, ens vam posar en contacte amb les autoritats belgues i es va informar del parador de Puigdemont i els altres consellers". I no només això. Ha posat en relleu que, segons al seu parer, això es tracta d'un "frau de llei".