El jutge del Tribunal Suprem (TS) Pablo Llarena ha arxivat la causa al president de la Generalitat Carles Puigdemont i els consellers processats declarats en rebel·lia, mentre segueixin a l'exili.

En una providència, Llarena formalitza així el tràmit que va iniciar el mes de juliol passat, quan va donar per conclosa la instrucció de la causa del procés i va acordar deixar en suspens el curs de la peça separada que va obrir als imputats declarats en rebel·lia. 

El jutge instructor no havia pogut decretar fins ara l'arxivament de la causa, atès que estava a l'espera que es resolguessin diversos recursos i peticions de recusació plantejats per les defenses dels processats.

Una vegada resoltes aquestes impugnacions, el magistrat instructor ha decretat l'arxivament de la causa del procés per a Puigdemont, els consellers Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret i Clara Ponsatí, així com les dirigents d'ERC i la CUP Marta Rovira i Anna Gabriel.

Segons han indicat fonts jurídiques, d'aquesta manera, la causa contra els set processats en rebel·lia queda formalment en suspens, encara que amb la possibilitat que es reobri en el cas que els imputats siguin posats a disposició del Tribunal Suprem.