Petits grups d'encaputxats han llançat aquesta tarda ampolles i pedres contra agents d'antiavalots dels Mossos d'Esquadra, aprofitant la manifestació convocada al centre de Barcelona sota el lema "Fins que caiguin". La marxa ha transcorregut amb certa tensió amb els grupets que protagonitzaven incidents, i ha estat la de menys intensitat de la desena de convocatòries celebrades fins ara. I també ha estat la menys multitudinària, perquè en el moment de més presència s'hi han comptat 750 persones, segons la Guàrdia Urbana.

Els enfrontaments amb els agents dels Mossos s'han produït inicialment al carrer Roger de Flor, on un reduït grup de manifestants s'ha encarat a una línia policial formada per agents dels antiavalots, que han demanat per megafonia que cessessin els llançaments d'objectes. I després s'han reproduït en altres carrers de l'Eixample, sempre protagonitzats per persones que se separaven del gruix de la manifestació. Un grup ha llançat ampolles contra un vehicle dels Mossos.

Marc Ortín

La manifestació ha arrencat a la plaça de Tetuan, situada al costat de la seu de departament d'Interior de la Generalitat, per demanar la llibertat del raper Pablo Hasel i dels detinguts en els incidents de les últimes setmanes, mesures socials i també l'autodeterminació.

La protesta, impulsada pels CDR i per organitzacions com Arran, vinculada a la CUP, i també col·lectius antisistema, portava com a lema "Fins que caiguin". Els Mossos han desplegat un extens trenat de tanques davant de la seu del departament d'Interior i hi han aparcat diverses furgonetes policials per tal de blindar la seu de la conselleria. Però la marxa no s'hi ha adreçat sinó que ha intentat avançar primer pel carrer Roger de Flor en direcció mar.

Allà s'ha produït un primer moment de tensió quan els Mossos han intentat tallar la marxa. Albert Casals, el noi que s'ha fet molt conegut pels seus viatges en cadira de rodes, ha avançat fins a la línia policial i els Mossos l'han deixat passar. Però no ho han permès a ningú més. 

manifestación barcelona tetuan 6 de marzo pablo hasél protestas / Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

La marxa llavors ha recuperat el passeig de Sant Joan, ha baixat fins a l'Arc del Triomf, i posteriorment ha girat cap a la plaça Urquinaona. L'organització ha donat per acabada allà la manifestació, però un segon grup n'ha iniciat una segona encapçalada per una pancarta amb simbologia anarquista.

Un petit grup ha seguit provocant incidents mentre causava petits furts a comerços de catalano-pakistanesos, però el gruix de la manifestació els ho ha recriminat i al final els ha expulsat.

Guillem Ramos