El Ministeri de Defensa ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Llançà per la moció que va aprovar al desembre en què es demanava el cessament de maniobres militars al seu terme i es declarava territori desmilitaritzat.

L'alcalde, Pere Vila, diu que defensaran la seva posició i que entenen que si el plenari aprova una posició així, s'ha de "respectar".

El Consistori va rebre la notificació fa unes setmanes i ja ha posat el cas en mans dels serveis jurídics de la Diputació de Girona. Des d'ERC, que en el moment de l'aprovació ostentava l'alcaldia, denuncien que tot plegat es deu a qüestions "polítiques" i acusen el Ministeri d'anar al jutjat "a perdre el temps i els diners".

El comunicat

L'Ajuntament va declarar-se "territori desmilitaritzat" i va reclamar al Ministeri que no dugués a terme maniobres militars, però no va servir de res. El 16 de febrer va haver-hi soldats fent maniobres pel terme municipal i l'alcalde ja es va lamentar que "les mocions haurien de ser de compliment obligat". Aquest és el comunicat oficial que va publicar el Consistori:

"Davant la comunicació del Coronel Comandant militar de la província de Girona de realització d’exercicis militars amb vehicles i a peu passant pel terme municipal de Llançà els dies 6, 16, 17 i 28 de febrer, la junta de govern local ha acordat comunicar i reiterar a la delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya, a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i als estaments militars de la Base Militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes, que s’abstinguin de realitzar maniobres militars a peu i amb vehicles, passant per aquest terme municipal, atès que ja disposen dels seus espais estrictament militars i Llançà s’ha declarat en ple municipal com a territori desmilitaritzat".