Jordi Turull no ha pogut evitar emocionar-se després d'uns dies molt intensos per la crisi del Govern i que, de moment, ha suposat la destitució de Jordi Puigneró com a vicepresident de l'Executiu per part de Pere Aragonès, arran de la moció de confiança que va plantejar Junts durant el debat de política general. Aquest dijous, i després de la decisió del president, es reuneix l'Executiva de Junts per decidir el seu futur al Govern. Ahir, però, Turull es va reunir durant hores amb Aragonès i el secretari general del partit va arribar a creure que les coses es podrien resoldre, tal com ha confessat ell mateix en una entrevista a RAC1. Aquestes esperances es van dissoldre després que Aragonès destituís Puigneró, motiu pel qual se senten "expulsats del Govern". Després de tots aquests esdeveniments, Turull ha confessat que sent tristesa pel panorama actual, després d'anys de lluita, i en la que s'han hagut de fer "molts sacrificis, molts". Així ha acabat l'entrevista, amb Turull reprimint les llàgrimes fent petits cops sobre la taula, sense poder amagar els seus sentiments.  Aquest és el vídeo del moment:

 

Durant l'entrevista, Turull ja ha reconegut que en el moment més complicat pel Govern es mesclen sentiments personals, especialment per la sortida obligada de Puigneró de l'Executiu, i que durant la reunió de l'Executiva en què s'ha de decidir el futur de la formació, els seus membres hauran de decidir amb "el cap i amb el cor, no amb l'estómac" quina és la seva decisió, tenint sempre present perquè es va arribar a un acord amb ERC per investir Aragonès com a president. També ha exposat que l'independentisme està tip d'aquestes disputes i ha demanat disculpes: "La gent està farta, no es mereixen això. No ens mereixem tanta presó i tant exili per acabar així", ha lamentat.

L'opinió de Lluís Llach sobre Turull

Davant de l'emoció de Jordi Turull al final de l'entrevista a El Món a RAC1, el moment s'ha compartit a les xarxes i molts usuaris han volgut dir la seva. Entre aquests, destaca Lluís Llach, que acostuma a emprar Twitter per traslladar les seves opinions sobre la situació política. En aquest cas, ha lloat les paraules de Turull: "Fa mesos que quan sento algun polític per la ràdio tinc el sentiment que em costa de creure'l. Avui he sentit en Jordi Turull. Me'l crec. I mira que n'han passat de coses", ha reflexionat a les xarxes. Davant d'aquest missatge personal, ha previst que altres usuaris el criticarien: "Obro paraigües i em poso impermeable", ha escrit, esperant una pluja d'opinions en contra, però la majoria de les respostes també estaven d'acord amb donar-li credibilitat al discurs (i l'emoció) de Turull. 

Aquest dimecres nit, Lluís Llach ha estat dels primers a reaccionar a la decisió d'Aragonès de destituir Jordi Puigneró i ho ha fet amb un missatge molt crític contra el president: "Al final d'aquest mullader polític, encara se'ns farà oblidar que no s'ha acomplert el pacte d'investidura", ha escrit a les xarxes, remarcant que, per ell, l'incompliment dels acords, "és des d'un punt de vista polític, l'únic transcendent". En aquesta línia, ha recordat que el que proposa el president "no respecta ni el pacte amb la CUP, ni el de Junts, pel que l'investiren".