Després de la publicació del subinspector de la Policia Nacional espanyola Alfredo Perdiguero a Twitter queixant-se de les condicions del menú de la nit de Nadal ofert als policies desplaçats a Barcelona, la realitat ha deixat en evidència els promotors d'aquesta informació. Després de conèixer la noticia, la xarxa va criticar durament la pobresa del menú i, fins i tot, el Ministeri de l'Interior va ordenar una investigació reservada sobre el fet. Però la cosa no ha quedat aquí.

Un parell de dies després, i segons el diari El Confidencial, s'ha demostrat que el menú no només es componia de croquetes i pasta amb marisc, sinó que també hi havia llagostins, embotits diversos i vedella amb salsa de bolets. I de primer plat, sopa de galets o amanida, entre d'altres.

la carta del menu - El Confidencial

Foto cedida a El Confidencial

I encara, unes postres nadalenques amb molta varietat, com panettone, fruita fresca, fruits secs, polvorons, turró dur i tou i neules. Així doncs, un menú que inicialment només tenia pasta amb marisc, peix arrebossat i croquetes ha acabat tenint un ventall d'opcions dignes d'un restaurant de renom.

En aquesta línia, els sindicats de la Policía i les associacions de la Guàrdia Civil es van queixar a les xarxes socials i van arribar a dir que el seu menú era pitjor que el dels presos. "Croquetes i espaguetis per als policies desplaçats a Barcelona; entrecot i profiteroles per als presos", va piular el compte de Twitter del sindicat majoritari del Cos Nacional de la Policia. 

Per cert, la naviliera Rhapsody va redactar el menú només en italià i castellà.