El Mobile Word Congress és una de les grans fites de la ciutat, on Barcelona s'omple de turistes d'arreu del món que viatgen per conèixer les grans novetats del món dels mòbils i de les tecnologies.

Per això, és també un bon moment per donar a conèixer diverses reivindicacions al món. Amb aquest pretext, un grup de voluntaris de l'ANC ha decidit repartir llaços grocs i cartolines amb llaços durant l'esdeveniment, per conscienciar els visitants de l'empresonament dels polítics catalans. 

Els voluntaris repartiran aquests elements a la plaça Espanya, lloc d'on surten els autobusos i els vehicles que traslladen els participants cap al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat, lloc on es fa el congrés.

De cartolines amb els llaços n'hi haurà de dos tipus diferents, una amb la llegenda: "Per què Guardiola porta un llaç groc?" i "Els líders independentistes recorren davant les Nacions Unides la 'presó il·legal'".

Totes dues aniran acompanyades d'un codi QR, el primer a un article a Goal i el segon a un article del diari britànic The Guardian. En aquest últim s'explica els empresonaments d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.