Crític i contundent, el cantautor Lluís Llach ha carregat aquest dissabte a la nit al programa FAQS de TV3 contra les discrepàncies entre JxCat i ERC d'aquests darrers dies i ha posat de relleu que "el que no pot ser és que les estratègies dels partits independentistes siguin els tacticismes" perquè, segons el seu parer, el que s'està veient ara demostra que "les estratègies no són estratègies, són tacticismes".

Esperançat, Llach ha volgut fer saber que "espero que la gent obligarem als partits que ens representen a fer un canvi de tacticisme per l'objectiu i estratègia".

En aquest sentit, el cantautor ha confessat que ell es sumaria a la Crida Nacional per la República de Carles Puigdemont "si fos transversal del tot", al mateix temps que s'ha lamentat que "segurament serà impossible perquè la CUP no crec que hi jugui i ERC no hi jugarà".

Segons el seu judici, "està molt bé que tot aquest catalanisme que està quasi fregant la socialdemocràcia fins la dreta es recomposi amb un llenguatge nou", però, ha insistit no es pot "caure en tacticismes absurds" al Parlament encara que "cadascú hagi de fer el seu rol".

Precisament per això, ha posat damunt la taula que "si a la Crida hi assolís transversalitat fins a l'esquerra, pensaria seriosament formar-ne part, necessito sentir-me a l'esquerra".

Llach també ha dedicat unes paraules a la CUP i s'ha qüestionat sobre "com és que deixen passar la possibilitat que Catalunya davant l'escena internacional tingui un president a l’exili i un altre a la presó".

A banda d'això, el cantautor ha proposat a "la gent d'esquerres" que "posin en qüestió els valors per mirar d’avançar".